Sastojci:
- 300 gr sirove leblebije
- 1/4 šolje tečnosti u kojoj je kuvana leblebija
- sok od pola limuna
- 1 1/2 supena kašika susamovog putera (tahin)
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice morske soli
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- peršun
Priprema:
Leblebije potopiti prethodno veče da odstoji celu noć u vodi i nakon toga kuvati 2 1/2 do 3 sata.
Ocediti leblebije i ostaviti sa strane 1/4 šolje tečnosti. Ostale sastojke staviti u blender, dodati tečnost i miksati dok masa ne bude potpuno glatka. Sipati u činiju i napraviti plitko udubljenje u sredini humusa. Sipati 1 do 2 supene kašike maslinovog ulja, te začiniti peršunom i/ili alevom paprikom.
Humus služiti ohlađen uz tostiran hleb ili kukuruzne čips tortilje.
Нема коментара:
Постави коментар