30 март 2013

Lider Severne Koreje naredio pripreme strateških raketa protiv SAD-a i Južne Koreje


Seul, 29.03.2013 (Yonhap) - Lider Severne Koreje Kim Jong-un naredio je pripreme strateških raketa da se usmere ka SAD-u i Južnoj koreji, rekao je ovog petka državnim medijima komunikacija Severne Koreje, kao mera zbog tenzija koje su porasle na Korejskom Poluostrvu. 

Centralna Novinska Agencija Severne Koreje je izjavila: ''(Kim) sazivam u 00:30 ovog petka jedan hitan sastanak o dužnosti vatrenog napada Strateških Napadnih Snaga Narodne Vojske Severne Koreje (KPA, skraćenica na engleskom) Vrhovne Komande.

''Konačno je potpisan plan o tehničkim pripremama strateških raketa KPA-e, naređujući da budu pripremljene za paljbu i da mogu napasti u bilo kom momentu kontinentalnu teritoriju SAD-a, njihove vojne baze operacionih scenarija u Pacifiku, uključujući i Havaje i Guam, i baze Južne Koreje'', rečeno je u izveštaju. 

Odluka je doneta dan nakon prikrivenog bombardovanja B-2, nuklearne sposobnosti, Vazdušnih Snaga SAD-a, koja je sprovela prvu vežbu paljbe na Korejskom Poluostrvu kao snažnu poruku upozorenja Severnoj Koreji, koja je pretila sa jednim preventivnim nuklearnim napadom protiv SAD-a i Južne Koreje.

Нема коментара:

Постави коментар